Frijoles refritos – Fazolova pasta + Salsa Macha – recepty

Recept na fazolovou pastu slibuju uz hodne dlouho, protoze z nejakeho podivneho duvodu patri mezi nejcastejsi slovni spojeni, ktere na tento blog smeruji. Fotky uz mam taky hodne dlouho, jen mi posledni dobou nejak nebylo – a asi ani stale neni – do psani. Jenze sliby se plnit musi a tak tady je:

IMG_2052Je potreba: primerene primerene vseho – oleje (nebo sadla), cibule, soli a hlavne fazoli podle tohoto receptu: Frijoles de la olla. Pridat se taky muze treba nejaka klobasa, nebo chipotle z konzervy, ale ten zakladni recept je pouze o tuku, cibuli, soli (pokud nejsou fazole dostatecne slane) a varenych fazolich.

Na tuku se oprazi do pruhledna na jemno nakrajena cibulka (pokud budete davat tu klobasu nebo chipotle, tak k cibuli – vse na jemno nakrajene. Z fazoli se slije voda a pak se rozmixuji na jemnou pastu. Trochu vody se pridat samozrejme muze, aby se to rozmixovat vubec dalo. Az je cibulka sklenena, pasta se na ni naleje. IMG_2058Vsechno se to zamicha a necha se to chvilku varit, aby se vyparila prebytecna voda a pasta se stala hustejsi. IMG_2060

Nevypada to vabne, uznavam…, ale je to vynikajici.  Podava se bud jako priloha k cemukoliv z mexicke kuchyne a nebo se maze na tortilly, sopes, etc.

A pokud budete fazolovou pastu samotnou, tak se k ni treba moc hodi salsa macha:  IMG_2066Je potreba: chile de arbol (asi muze byt i jina chili papricka ale mela by byt susena, kazdopande chut a hlavne vune se bude tim padem lisit… kazodpadne tady ho maji: http://www.viva-la-vida.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=6)… hodne, strouzek cesneku, sul a hodne olivoveho oleje.

IMG_2069Na hlubsi panvi se rozpali dostatecne mnozstvi olivoveho oleje a papricky s cesnekem se do nej vhodi… jen na chvilku, aby nezcernaly, protoze pak by salsa byla horka. Jen se vsechno rychle rozehreje v oleji a pak se to opatrne prelije do mixeru a rozmixuje na jemnou pastu.

IMG_2076A je hotovo. Pali to jak dabel, a pokud mate problemy se zaludkem, tak to teda moc nedoporucuju, ale je to jedna z nejuzasnejsich sals… chutove… i kdyz dela vazne diru do zaludku :(. Aspon teda mne…

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Recepty - Recetas. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s