Arroz a la mexicana – Ryze po mexicku – recept

Uz je tomu hodne davno, co jsem zjistila, ze ryze se ne vzdy prodava V PYTLIKU :D. Fakt… bylo mi devatenact a mela jsem v Barcelone uvarit ryzi. No, zadny problen ne… “simvas” s tim nadelate… pytlik se hodi do vody a pak se vytahne. Naprosto v pohode. Mno… a tak otevru cervenou krabicku s fotkou Paelly a co nevidim. Zadny pytlik… Prusvih :D.

Od te doby uz me prekvapuje spis, kdyz na pytlik narazim, ale muj vztah k ryzi bez pytliku je i tak dodnes takovy rekneme krehky… Ono totiz uvarit ryzi ani tak nezalezi na kucharce jako snad spis na konstalaci hvezd v momente kucharcina narozeni ci co. Prestoze delam vsechno uplne stejne jako pani, ktera me spoustu veci naucila, tak mi vetsinou vyjde ryze vynikajici chutove, ale co se textury tyce je to o dost horsi. Bych s ni mohla z fleku lepit sushi, i s tou po mexicku, prestoze ta ma byt nadychana.  Na druhou stranu me to moc netrapi, protoze chutove je vynikajici.

Takze co je potreba na Ryzi po mexicku: dva hrnky ryze, ctvrt hrnicku slunecnicoveho oleje, pulka cibule, dva strouzky cesneku (ty nejsou na fotce), litr kureciho vyvaru (a nebo litr vody a kostku kureciho bujonu), dve rajcata, mrkev a hrasek (ja pouzila plechovku, ale samozrejme lepsi je cerstve) sul podle potreby.  IMG_2027Nejdriv se ryze na pet minut namoci do teplé vody. Mezitím co se ryze namaci  se rozpali olej a v nem se chvilku osmahne cibule na kusy a cesnek.  IMG_2030Nez se na olej vysype okapana ryze, vytahne se osmahnuta cibule a cesnek.  Ryze se chvilku smazi az jsou zrnka skoro pruhledna a nelepi se k sobe. V tom okamziku, pokud je v hrnci prilis mnoho oleje, tak se prebytek odleje. IMG_2034V mixeru se rozmixuji rajcata a drive osmahnuta cibule s cesnekem. Ryze se smesi zaleje. Prida se  na kosticky nakrajena zelenina (pripadne slita konzerva) a kureci vyvar  nebo voda s kostkou kureciho bujonu.Privede se k varu. IMG_2041V okamziku kdy radne promichana smes vari pouze priklopime a na mirnem ohni varime priblizne 20 minut dokud se voda nevypari. NEMICHA SE!  IMG_2049

Hotovo… Serviruje se bud samotne nebo jako priloha. Na fotce uz i s chili omackou.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Recepty - Recetas. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s