Pay de elote – recept

Pay de elote je jeden z dalsich vynikajicich a neuveritelne na výrobu lehký mexických dezertu. Jedná se o pochoutku z kukurice. Elote jsou zrnka kukurice a v mexické kuchyni se vyzívají opravdu hodne. Na sladko, ale málokdy. Recept jsem tentokrat ukoristila zde: http://comidamexicana.about.com/od/PostresYDulces/r/Pay-De-Elote.htm

Variant je obrovské mnozství a to i proto, ze se podobný a nebo stejný dezert pece po celé Latinské americe. Já jsem vybrala tuhle variantu, neb má nejméne másla, zadnou psenicnou mouku a nejméne vajícek. Takze vyjde nejen nejlevneji, ale i nejzdraveji :D. A je vynikající.

Bude potreba: 3 hrnky kukuricnych zrnícek (nejlépe cerstvých, ale z mrazených a z konzervy to taky jde. Jen u tech z konzervy je treba oplachnout a okapat), jedna plechovka (396 gramu) kondenzovaného sladkého mléka, 110 gramu másla (já dala jen 90 a nicemu to neuskodilo), 3 celé vajícka, 3 polévkové lzíce maizeny (kukuricná skrobová moucka), 1 polévková lzíce prásku do peciva a na vymazání vysypání formy pak 1 lzicka tuku a 1 lzicka psenicné mouky.IMG_1219

Postup: Predehreje se trouba na 190 °C. Do mixéru se dájí vsechny ingredience. Doporucuju, jako první dát ty tekuté, pak moucku a pak teprve kukurici, protoze kdyz to udelate naopak, tak jako já, tak budete muset s mixérem trosku víc bojovat.
IMG_1221Vsechno se porádne promixuje. Forma se vymaze tukem a vysype psenicnou moukou.IMG_1229Testo se naleje do formy a pece se priblizne hodinu na 190 °C. Vzhledem k tomu, ze takhle tomu je v hl. m. Mexiku tak v jine nadmorske výsce to bude urcite jinak. Takze treba hlídat az je kurka zlatovo hneda a pri pichnuti se na spejli nelepí testo. IMG_1233Nechá se vychladnout a hotovo. Uvnitr je testo krásne zluté. IMG_1239Logicky Pay de elote chutná po kukurici, takze kdo kukurici nerad, urcite radeji né. Jinak me prave chutná jak není suchý jako vetsina moucníku z psenicné mouky. Taky se mi líbí jeho textura, kde jsou cítit slupicky z kukuricných zrnícek.  Díte sice ohrnovalo nos, nase díte ohrnuje nos nad témer címkoliv, co se tvárí jako moucník, ale Gabriel a já jsme nadseni. IMG_1241Jednodussí uz to být snad ani nemuze.

Poznámka: Tak po te co bylo dite donuceno Pay ochutnat, tak si ho nechalo naservírovat k veceri a dokonce uz si i pridalo :D.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Recepty - Recetas, Ruzne. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s