Pay de limon – recept

Tenhle recept uz jsem predstavovala nekolikrat. Naposledy na mem Facebooku, jenze ne vsichni maji kladny vztah k FB a ne vsichni jsou v mych kontaktech. Takze jeste jednou a znova pro “sirokou” verejnost:

Pay de limon je strasne jednoduchy a pomerne oblibeny mexicky (nevim jestli uplne puvodne) zakusek – ci jak to nazvat. Dela se na docela dost zpusobu, a tenhle je Gabrieluv nejoblibenejsi –  tak ho delala moje tchyne. Jinak se da taky delat misto susenek na testo a nebo se tam tech vrstev susenek dava vic. Pripadne treba susenky namlete.

Bude potreba: 5 zelenych citronu (asi teda spravne cesky limetek, ale urcite to pujde i z obyc citronu, jen teda asi jich bude mene, protoze ty zlute jsou mnohem vetsi. Cerstve citronove stavy je potreba tak jedna tretina slenicky), salko – ja pouzivam plechovku o 397 gramech, kondenzovane mleko – ja pouzivam plechovku o 356 gramech, susenky tipu obycejne BEBEPostup: Ja si nejdriv naskladam do formy susenky v jedne nebo dvouch vrstvach, tak aby se kryly a nebyl videt spodek formy. Pak si namackam stavu z citronu.Do mixeru se nejdriv naleje salko, potom kondenzovane mleko a trosku se to promixuje. Pote se do smesi prida vymackana citronova stava a opet se zamixuje. Smes dost zhoustne.Smes se vyleje do formy, nahoru na susenky, a rozetre se rovnomerne po cele plose.Ozdobi se polovickama susenek a nebo vlastne jakkoliv a cimkoliv.Strci se vychladit do lednicky, aby smes jeste vic zhoustla. Nejlepe jeden den, nejmene pul dne. Smes neni nikdy uplne pevna, ale da se jakz takz krajet a servirovat. Pokud se da vice susenek je kolac samozrejme pevnejsi, ale zase je to pak hutnejsi.

Pozor! je to opravdu hodne sladke i kdyz ta citronova stava to kompenzuje. Taky se muze zmrazit a podavat jako zmrzlina, ale ja jsem to s timhle nasim receptem nikdy nezkousela.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Recepty - Recetas. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s